Manşet

8 Temmuz 2008 Salı

çorba yapmanın incelikleri

Sana çorba yapmanın inceliklerini anlatacaktım.
Çıldırmak için sadece klarnet sesine ihtiyacımız vardı.
Geçici unutuşlar tam olarak sönmemiş orman yangınları gibidir.alev alsa her yan siyah.
Doğalgazdan zehirlenen tek canlı ben değildim itiraf edeyim.
Kilidi içerde unutmasaydın keşke.ben ordaydım.çilingir bulabileceğinden emin misin bu saatte.hem de gece ve üstelik herkes tatilde.gidicektik ya uzak şehirlere.
Ben özellikle cam kenarı olsun diye belirtmiştim hanımefendi,üstelik panikatağım var.
Evet kesik olan çizgiler kesin bi çizgiden daha fazla özgürlük tanıyor bunu biliyorum.kim kesti ulan çizgileri o zaman.kesen de farkında mıydı ya da istediği şeride geçebilceğinin.yok efendim her şeyin bi zamanı bir de kuralı vardır.niyemiş.haklarının oldukça farkında anladığım kadarıyla.yoksa cesaret işi benim yanıma arzu ettiği anda gelebilmesi.fazla klarnet dinlemiş olmalı.saksafonmuydu o yoksa?
Ne yazık yalnızca rüyalarıma giremiyor olması.oysa dış dünyaya açılmış her delikten girmesini bildi.benim rüyalarımın etrafında kesin çizgiler var demek ki,niye kesmediniz lan çizgileri?
Ah şu sakladığın gizli belgelere ulaşabilseydim,ölmeden önce gam ın tadına varabilcektim.ölsem bile gam yerdim ama olsun.ulaşabilseydim keşke.yok hayır benimle ilgili olduklarını iddia etmedim ama.
Ama neden likörlü çikulatalardan aldın ki,alkolik olabilirim ama sevmiyorum bu boku işte.likörlü çikulata mı olur.likörün yanında çikulata versen amenna.
Her sofranın bir adabı vardır,her ikramın bir usulu.medeniyetin de.
Bi de medeni et var.medeniyet olmadan olmuyo o ben söylemiştim.önce medeniyet sonra medeni et!
Oryantal çizgiler görüyorum ufukta.
Çilingir bulduğuna sevindim.
Çorba yaptım bu arada,çok ince oldu.incelikli bi çorba.
Bi iç bak!

Herkese göster : Tweet This ! Share On Facebook ! Share On Google Plus ! Add To Del.icio.us ! Share On Digg ! Share On Reddit ! Share On LinkedIn ! Pin It ! Post To Blogger ! Share On StumbleUpon ! Share On Friend Feed ! Share On MySpace ! Share On Yahoo Buzz ! Get These Share Buttons ! Google Bookmark ! Create PDF And Print Friendly ! Blog Feed !

0 yorum: on "çorba yapmanın incelikleri"

Yorum Gönder